18-08-2015 13:41

Zomer

De zomerperiode is vaak een drukke periode. Er zijn ouders die buitenschoolse opvang zoeken. Mijn dochter die reeds naar school gaat, is dan uiteraard thuis. Er zijn eventueel oudere broertjes of zusjes die mee willen komen met de jongste. Dus bijna elke dag waren we hier met 8 kindjes. En dat is natuurlijk wel ontzettend druk. Zeker als je weet dat ik bijna allemaal peutertjes en kleutertjes onder mijn vleugels heb. Een baby'tje slaapt tussendoor geregeld wel eens. Peuters en kleuters doen dat enkel in de namiddag of zelfs helemaal niet natuurlijk.

Maar gelukkig is het toch vaak mooi weer geweest. Dan begaven we ons naar buiten om vnl met water te spelen. Buiten is nameijk meer ademruimte hé ;-) Maar er waren wel enkele dagen die qua temperatuur toch een beetje erover waren hoor. Wanneer het echt te warm was, bleven we toch maar lekker binnen in de koelte. Je merkte het dan wel aan de kinderen dat ze hangerig en plakkerig waren. Ook ikzelf zag wel af van de warmte.

& als het slecht weer was, hielden we ons bezig met boekjes lezen, knutselen, zingen en dansen. Ook de plastiscine werd eens boven gehaald. Dan konden we lekker knoeien en taartjes bakken alsook ijsjes maken. Er is altijd wel iets te doen of het nu zonnig is, regent of sneeuwt.

Nu zjn we al halfweg augustus. Ondertussen zit mijn verlof er ook weer op en zetten we de laatste weekjes ons beste beentje voor. Ik denk al aan hoe we het afscheidsfeestje van enkele kindjes gaan doen, die naar school gaan. Want ja, ook dat hoort erbij. De kinderen loslaten naar de kleuterschool..

Ik mag er eigenijk nog niet teveel aan denken, want het zijn 3 kindjes. Ik ga ze toch wel missen!

—————

Terug