05-10-2016 13:01

Vorming

Het is al even geleden dat ik hier nog iets neerschreef. Maar deze ervaring wil ik toch dolgraag met jullie delen. Op dinsdag 04 oktober volgde ik een vorming omtrent bodymap. Dit was een zeer interessante vorming omtrent de motorische ontwikkeling van kinderen. In deze maatschappij is de digitalisering zeer overheersend waardoor kinderen minder bewegen. Maar laat beweging nu een zeer belangrijke factor zijn binnen de motorische ontwikkeling ;-)

Er werden handige tips aangereikt wat je kan doen om de motoriek te stimuleren bij baby's en peuters. Ook werd er verteld welke problemen op latere leeftijd zich kunnen voordien indien bepaalde vaardigheden/reflexen zich niet goed ontwikkeld hebben of geautomatiseerd zijn. Vaak zegt men bij die problemen: je moet een beetje meer oefenen en herhalen. Maar het echte probleem situeert zich eigenlijk op een ander vlak.

Om reflexen/vaardigheden te trainen kan je verschillende spelletjes en activiteiten aanbieden. Hierover gaan we meer zien volgend jaar in deel 2 van de vorming. Maar ook nu hebben we al leuke spelletjes te zien gekregen en deze heb ik vandaag al direct een toegepast in de praktijk.

- Ipv te kleuren aan een tafel hebben we ons eens op onze buik gelegd en zo gekleurd

- Laat de kids wanneer ze het kunnen zoveel mogelijk zelf de trap opklimmen

- Laat jonge kinderen dingen in hun mond stoppen. Mijn dochter van 4 jaar stopt voortdurend haar haren in haar mond. Wel, eigenlijk heeft ze dus al baby/peuter blijkbaar niet voldoende geëxperimenteerd met haar mond ;-)

Ik raad iedereen aan als je de kans krijgt de vorming te volgen, dat eens te doen of koop een kalender of boek dat ermee te maken heeft. Meer info op: www.bodymap.be

—————

Terug