12-04-2015 21:18

Naar de speeltuin

Vrijdag dacht ik bij mezelf: wat zullen we eens doen vandaag? Ik keek 's ochtends naar buiten en de zon scheen al zeer fel. We waren ook met een klein groepje dat al goed kon stappen en ik heb een dubbele buggy. Dus ik besloot om naar de dichtsbijzijnde speeltuin te wandelen. Het is eens iets anders dan in de tuin spelen. 

We hebben ongeveer een 25 minuutjes gestapt alvorens we op onze bestemming aankwamen. Onderweg viel er veel te ontdekken voor onze kleine kapoenen. Er waren de flesjes langs de kant van de weg, de huizen, fietsers, auto's en zoveel meer. Toen we op de speeltuin aan kwamen, was iedereen enthousiast. Luidkeels riepen ze allen: jaaaaaaaaaaaa en begonnen iets sneller te stappen.

De glijbanen waren natuurlijk het populairste. Tussendoor even een slok water en verder spelen. Ook het zand was interessant. Ze zagen een flesje liggen dat jammer genoeg op de grond was achtergelaten. Maar dat vonden de peuters niet erg, want ze vulden de flesjes vol met zand om vervolgens weer weg te gieten. Ze zijn toch zo vindingrijk en kunnen van de kleinste dingen genieten.

Toen ik zei dat we terug naar huis moesten, hadden ze daar niet zoveel zin in. Maar ik vertelde hen dat we appelmoes gingen eten en dan konden ze niet vlug genoeg wegrennen.

De terugweg verliep wel iets moeizamer. Ze waren duidelijk moe gespeeld.

Missie geslaagd!

—————

Terug