02-03-2015 20:00

De eerste dag bij Haboe en Nino

De wekker loopt af.. aah, een nieuwe frisse start. Ik heb er al zin in!

De ochtend verliep eigenlijk zeer vlot. Er waren bijna geen traantjes te bespeuren bij de kindjes en als ze zich al toonden, waren ze heel snel opgedroogd. Vandaag mochten de sloeberkes vooral verkennen en ontdekken. En dat hebben ze volop gedaan! Iedereen vond wel iets naar zijn zin! Het was heel fijn om naar te kijken. Tussendoor heb ik eens met de bal gerolt, een muziekje opgezet en in boekjes gekeken. Wie mee wilde doen, deed dat en wie liever met iets anders speelde, deed dat ook ;-)

Om 09u was het tijd voor onze ochtendsnack. Iedereen kreeg een lekkere toast met een klein beetje boter en een beker water. Zo konden we er weer tegenaan!

Rond 10u dan even verluieren en dan was het tijd om te kokerellen. Sommigen gingen al aan het tafeltje plaats nemen, terwijl ik nog maar de kookpot en pan boven haalde. Ze moesten dus nog even geduld hebben. Maar dan was het eten klaar en wat hadden ze er zin in. Op de menu stond; pastastrikjes, brocolli en kip afgewerkt met wat parmezaan. Smullen dat ze deden! Alles was zo goed als op. Water drinken, snoetjes proper maken en terug een klein beetje spelen en ondertussen kon ik de tafel afruimen om vervolgens dan weer de pampertjes te controleren.

Tijd voor de middagdut! Eerst een verhaaltje voorlezen zodat ze kunnen wennen aan dat nieuwe bed op die nieuwe kamer. Iedereen was stil en luisterde geboeid. Al gauw vielen ze in slaap voor een uur of 3. Ze bleven maar dutten dat ik ze uiteindelijk heb moeten wakker maken. We willen toch niet dat ze 's avonds niet op tijd in hun bed kunnen hé ;-)

Proper luiertje aan, broekje en kousen aan en weer konden ze gaan ontdekken. Er hingen balonnen in de lucht waar ze tegen konden slaan en oh, sommigen maken geluid! Wat een dolle pret hadden ze :)

Uiteraard mag fruit in de namiddag niet ontbreken. We eten lekkere bananen en gaan dan weer spelen totdat de mama's en papa's komen..

Een drukke maar enorm fijne dag hadden we vandaag. Op naar de volgende!

—————

Terug