01-04-2015 08:27

Druk bezig

Pasen is er bijna en we zijn al anderhalve week hard aan het om onze kippenhokjes rond te krijgen. Het eind is bijna in zicht! Op zulke momenten ben ik wel blij dat ik momenteel hulp krijg van een goed hard werkende stagiaire. Mede door haar hulp staan we al zo ver en mag het resultaat er best wezen. Ik wil de kindjes altijd zoveel mogelijk zelf laten doen, maar er moet natuurlijk ook voldoende begeleiding zijn zodat de kindjes het tot een goed eind brengen.

Binnekort zal het resultaat van onze kippenhokjes dan ook te zien zijn op de website.

Maar we hebben niet alleen een kippenhokje gemaakt. De kip mocht ook niet ontbreken natuurlijk. Bij de kip hebben we de kinderen laten experimenteren met pluimen. 

Ook  hebben we  gewerkt met scheerschuim en verf om een prachtig konijn te maken. Het was eens een andere ervaring voor de kinderen. Iedereen en ook ikzelf vonden het heeeeeeel plezant om te doen. De opkuis achteraf was natuurlijk iets minder. Maar het resultaat mag er wel zijn van onze konijnen. Ook hier zal er binnekort een foto van verschijnen op de website.

Jaja, er valt hier altijd wel iets te beleven en steeds ga ik op zoek naar de niet zo alledaagse technieken of alledaagse knutselwerkjes. De nadruk ligt bij Haboe en Nino op experimenteren met verschillende materialen en technieken en de kinderen zoveel mogelijk laten kennis maken met nieuwe dingen. Zo zal de overgang naar de kleuterschool op gebied van creativiteit wel vlot verlopen ;-)

—————

Terug