07-03-2015 21:41

De eerste week van onze voorschoolse opvang zit erop!

Dag lieve mensen!

Wat is de week enorm snel gegaan. Het was aangenaam, leuk, tof, maar uiteraad ook vermoeiend. Je komt vanuit een samenwerking waar de taken verdeeld worden en nu valt alles op je eigen schouders. Maar we hebben het overleefd en dat is het belangrijkste. De kindjes die vanuit hun vorige opvang over kwamen naar hier hebben dat super gedaan. Er vielen bijna geen traantjes, ze hebben gespeeld, gegeten en geslapen. De overgang verliep vlotjes en daar ben ik oprecht opgelucht over. Het is altijd iets moeilijk. De kindjes werden uit hun vertrouwde omgeving weg genomen naar een nieuwe omgeving met gelukkig wel bekende gezichten. Daar hadden deze kids blijkbaar genoeg aan. Ik ben TROTS op de sloebertjes.

Ik heb deze week dus zeer aangenaam ervaren. We hebben gewerkt rond carnaval en volgende week volgt dan het carnavalsfeestje. We hebben ook al buiten kunnen spelen. Woensdagavond heb ik gauw het gras nog afgereden en alles in orde gezet omdat ik het gevoel had dat het wel eens mooi weer ging zijn de komende dagen. En ja, donderdag zaten we in de tuin. Wat hebben ze geravot, van de ene kant van de tuin naar de andere kant.. Van het ene speeltuig gingen ze naar het andere. Ze hebben genoten en ikzelf ook!

Mijn 'kookkunsten' werden ook geapprecieerd. Telkens werd er veel gegeten en was bijna alles op. Brocolli, tomaten, champignons, prei, bonen en appelmoes en de ene keer met pasta, rijst, puree, gebakken petatjes; voldoende variatie deze week. Als fruit kregen ze bananen, appels, peren, druiven, blauwe bessen en mango voorgeschoteld. Om de eerste week te vieren had ik ook koemelkvrije en eivrije cake gebakken alsook brownies. Dat ging er natuurlijk ook vlotjes in.

Maar tegen vrijdagavond was mijn pijp wel uit hoor. Een lesje voor mezelf; kruip op tijd in bed. Dat is iets wat ik nog zal moeten leren ;-)

Haha!

—————

Terug