14-03-2015 15:12

Carnaval

Het is zondag 15/03 carnaval in Hamme. De afgelopen 2 weken hebben we dan ook gewerkt rond carnaval. We hadden al veel gezongen en gedanst, maar ook knutselwerkjes rond dit thema stonden op het programma. Want zeg nu zelf: een feesthoedje en muziekflesje kunnen toch niet ontbreken om feest te vieren!

Vrijdag 13/03 was het  dan zover. Dan hadden we ons eigen carnavalsfeestje bij Haboe en Nino! De kindjes mochten (maar moesten niet!) verkleed komen. Iedereen had zijn best gedaan. We hadden bumba's, kabouter Plop, een zebra, een astronaut, bijtjes, een sjieke prinses en ikzelf was omgetoverd tot piraat!

's Morgens hebben we vooral met de toeters, ballonnen en slingers feest gevierd. Er stond gekke muziek op en de kinderen gingen uit de bol. Na al dat uit de bol gaan, was het wel eventjes tijd om tot rust te komen. Ik nam er een boekje bij met als titel: 'Jules viert carnaval'. De meeste kindjes bleven mooi zitten en keken mee naar de prenten.

Toen de kindjes aan het slapen waren, stond ik achter mijn kookvuur pannekoeken te bakken. Zo konden de kindjes lekker smullen bij het vieruurtje.

Maar alvorens ze pannekoeken kregen, was het eerst tijd om confetti te gooien. Confetti hoort er namelijk bij hé. Gans het huis lag vol en waarschijnlijk vinden we binnen enkele maanden nog confetti. Maar het was het allemaal waard. Al de kindjes hadden een lach op hun gezicht en genoten. En daar doen we het voor!

—————

Terug