18-09-2015 19:36

Afscheid en welkom

September, een maand waarin kindjes vaak naar school gaan. Dit betekend voor onthaalouders dus afscheid nemen. Tegelijkertijd ben je een beetje verdrietig, maar langs de andere kant kan je nieuwe kindjes verwelkomen in de groep.

Je bent blij dat de kleuters nu meer op hun eigen beentjes gaan staan. Ze moeten op de grote speelplaats, in een grotere klas.. spannend en beangstigend. Ik loop er toch steeds een beetje mee bezig. Gelukkig krijg ik van de ouders updates te horen over hoe die toch wel nog kleine ukjes het doen daar op de grote kleuterschool.

Dan de nieuwe kindjes die starten, vaak nog klein.. baby'tjes. Voor het eerst tussen een groep kindjes. Uiteraard is dit wennen in het begin. Het ene kindje gaat er al wat beter mee om dan het andere kindje.

Maar ook voor mezelf is het wennen. Ik ben een half jaar lang een groepje peuters gewoon geweest. Nu plots 2 minibaby's van nog geen 6 maand oud erbij. Ze zijn nog zo afhankelijk van je en tegelijkertijd wil dat kleine groepje 2jarigen ook nog aandacht natuurlijk. Het is niet altijd even gemakkelijk. Maar moeilijk gaat ook, toch?

—————

Terug